Prosztatagyulladásom van

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!

November elején prosztatagyulladást diagnosztizáltak nálam, az urológus azonnal egyhónapos antibiotikum-kúrát írt fel anélkül, hogy elvégeztetett volna bármilyen tenyésztéses, vagy vizeletvizsgálatot. A kúra végén a tünetek javultak. A kontrollvizsgálaton (más orvos végezte) tényleges vizsgálat nem történt, viszont az orvos javasolta Pollstimol-Cernil szedését. Általában tünetmentes voltam utána, de néha akadt gondom vizeléskor, illetve szexuális együttlétkor. Újra elmentem urológushoz, aki csakis fizikális vizsgálat után ismét felírta antibiotikumokat. Ezt már nem váltottam ki, viszont elvégeztettem egy tenyésztéses vizsgálatot (ondóból), ami negatív eredményt hozott.
Kérdésem: amennyiben nem bakteriális eredetű fertőzésről van szó, akkor is szükséges antibiotikumot szedni? Milyen más módon lehet kezelni ezt a betegséget? (A Pollstimol mellett tökmagolaj-kapszulát szedek és gyógyteákat iszom.)
2012. 02. 22. | 22:33

Kedves Kérdező!
Sajnos a prosztata masszátumból végzett tenyésztéses vizsgálat sem 100%. Tapasztalat, hogy abban az esetben is javulás tapasztalható AB szedésre, ha a tenyésztés negatív. Vannak olyan kórokozók, melyek a “gazdaszervezeten” kívül kerülve órákon belül elpusztulnak (mire a laborba kerülnek ezen anyagok, bizony eltelhet annyi idő).
Ezzel együtt elképzelhető -mivel panaszait nem írta le, hogy más kórkép okozza problémáját!

Orvosszakértő 2012. 02. 24. | 12:08
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close