Prosztatagyulladás megelőzése

A prosztatagyulladáskor fellépő erős fájdalmat, gyakori vizelési ingert, megelőzhetjük megfelelő tisztálkodással, gyakori vizeletürítéssel és sok folyadék fogyasztásával.

A prosztatagyulladás alatt erős fájdalom lép föl a prosztatamirigyekben, és olyan tünetek jelentkeznek, mint vizelési nehézség, gyakori vizelési inger, vizeléskor égető fájdalom. A prosztatagyulladás megelőzhető, ha figyelembe vesszük az alábbiakat:

1. Megfelelő tisztálkodás. A péniszt rendszeresen és alaposan meg kell mosni. A mosakodás végén a szappant alaposan le kell öblíteni.

2. Hidratáltság. A rendszeres vizelés tisztán tartja a húgycsövet. Naponta legalább 8 pohár tiszta vizet ajánlatos inni.

3. Nem szabad a vizeletet túl sokáig tartani. Amint vizelési ingert érez, azonnal keressen egy mosdót. Ha túl sokáig tartogatja, megtelepedhetnek a húgycsövet irritáló baktériumok.

4. Szexuális együttlétek alkalmával ajánlatos óvszert használni, kivéve tartós párkapcsolat esetén. A szexuális úton terjedő fertőzések növelik a prosztatagyulladás kialakulásának kockázatát.

5. A biciklizés vagy lovaglás során szerzett sérülések prosztatagyulladáshoz vezethetnek.

6. Figyelje a húgycsőfertőzés korai jeleit! A húgycsőfertőzés korai kezelésével megelőzhető a prosztatagyulladás kialakulása.


close