Prosztatamasszázs: mire jó?

Megkülönböztetjük a terápiás célú prosztatamasszázst, valamint az urológiai vizsgálat során a prosztata ujjal történő kitapintását.

Az ujjal történő vizsgálat a prosztata végbélen keresztüli kitapintását jelenti, amely során az orvos megállapítja többek között a prosztata méretét. A tapintás során bebizonyosodik, hogy a beteg érez-e fájdalmat a prosztatájában.

A prosztatamasszázs kiváló megoldás lehet a dülmirigy krónikus gyulladása esetén, igaz, speciális technikát igényel. Jó tudni, hogy a prosztatamasszázs kizárólag idült gyulladásban jó hatású, az akut gyulladást rontja, és tályog kialakulását elősegítheti. Krónikus folyamat során segít a megrekedt, fertőzött váladék eltávolításában, és akár már egy alkalom is fájdalommentességet és teljes javulást érhet el.

Prosztatamasszázs menete

A masszázs során a beteg a húgyhólyag teljes kiürítését követően térd-könyök helyzetben helyezkedik el, az orvos pedig a végbélen keresztül elvégzi a prosztata masszírozását.

A masszázst mindenképpen szakembernek kell végeznie, mivel a rosszul alkalmazott technika további megbetegedéseket okozhat. Az erőteljes mozdulatok a gyulladás rosszabbodását okozhatják, és helyi tályog is kialakulhat. Előfordulhat az is, hogy a váladék a mellékherékbe és a húgyhólyagba jut és ez további gyulladást okoz.

A szakszerű masszázs során kiürül a prosztatából a benne található váladék, amely azonnali javulást eredményezhet. A váladék laboratóriumi mikroszkópos vizsgálatával meghatározható a kiváltó kórokozó, amely eredményeként hatékony gyógyszeres kezelés alkalmazható.


close