Prosztata túltengés, gerincsérv

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Következő lenne a kérdésem. Férjemnek több éve van prosztata túltengése, rendszeresen jár ellenőrzésre. Elég drága gyógyszert szed a betegségére. Sajnos 2011 szeptemberében volt, egy gerincsérv műtéte, azóta vannak gondok. A műtét után nehezen tudott vizelni, és kevés volt. Kórházi távozás után fel kellett neki helyezni katétert 4-hétre. Azóta sem tud rendesen vizelni, van mikor érzi menni kell, de csak csöpög, ez többször is van naponta. Rengeteg teát, és kamilla teát is iszik és ehhez képest nem sok a vizelet, mivel a tea vízhajtó hatású. De sajnos a műtét óta neki elvan zsibbadva a jobb oldali heréje, a jobb oldali fenék része. Nagy wc-ézni pedig azóta csak úgy tud, hogy heti 1-szer, hashajtót vesz be. Azt mondja, hogy nem érzi a fenekét mikor törli. Ezt jelezte az idegsebésznek, az urológus orvosának, de semmi nem történt. Mióta ezek a dolgok fenn állnak nála azóta nem tud szeszelni, és ő ezt nagyon szégyelli előttem. El kezdődik az inger, de tovább nem tud menni, nem tud élvezni. Most lett 60-éves, de egy héten 2-szer is tudott, most meg már egy fél éve semmit nem tud. Sajnos ez is nagyon bántja. Vagy keressünk egy másik orvost, aki talán elküldi valami vizsgálatokra? Most olvastam, hogy van olyan hogy prosztata masszás, kinek kell ezt csinálni, és lehet ezt kérni orvostól?
2012. 01. 23. | 22:57

Kedves Kérdező!
1.: ha jól értem egy gerinc-műtétet követően alakultak ki férjénél a problémák. Azóta vannak vizelési és székelési panaszai. Feltétlenül tudni kell, hogy ki tudja-e üríteni maradéktalanul a hólyagját a férje, mert ha nem, az hosszú távon károsíthatja nem csak a veséit, de több más problémát is okozhat! Amennyiben a feltételek adottak (én ezt innen nem tudom), meg lehet próbálni a gyógyszeres kezelést. Hasonlóan a székelési problémájához. A gond ugyan is a gerincvelőnél található, mely központja ezen funkcióknak. Az, hogy egy esetleges prosztata műtét segítene-e a férjén szintén vizsgálatokat követően lehet megjósolni, ha adott a helyzet akkor akár ez is szóba kerülhet, melyet követően könnyebben tudná kiüríteni a hólyagját. De a nehéz vizelés okaként Ön két különböző okot is említett, amelyeket én innen megvizsgálni nem tudok.
2. Szeszelni… Ennek megint nagyon sok oka lehet, emiatt arra kérném, amennyiben nincs bizodalmuk eddigi kezelőorvosukhoz, keressenek fel egy másik szakembert, aki megismerve esetüket, megvizsgálva a megfelelő paramétereket, tanáccsal tud szolgálni Önöknek a továbbiakról!

Orvosszakértő 2012. 01. 26. | 00:21
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close