Prosztata kezelés műtét nélkül

Azoknak a betegeknek, akiknek prosztata megbetegedésük van, de valamilyen okból kifolyólag nem javasolt a műtéti beavatkozás, több lehetőségük is van a kezelésre: gyógyszeres-, termo- vagy lézeres terápia.

A prosztata műtét helyett ajánlott kezelést személyre szabva, a tüneteket figyelembe véve állapítja meg az orvos. A gyógyszeres kezelés a prosztata műtét hatékony alternatívája. A gyógyszerek hatására a húgyhólyag izmai elernyednek, így könnyebbé válik a vizelés.

Alkalmazható termoterápia is azoknál a pácienseknél, akiknél nem lehet műtétet végrehajtani. A termoterápia eredményeként a prosztata összehúzódik. Az eljárást járóbetegeken végzik, az eredmény 6-8 hét után jelentkezik.

A lézeres terápia is sikeresen alkalmazott eljárás, melyet szintén abban az esetben javasolnak, ha nem lehet valakit műteni. A terápia alatt lézerenergia segítségével megsemmisítik az eltömődést okozó szöveteket, lehetővé téve a vizelést. A lézeres terápiát járóbetegeknél alkalmazzák. A terápiának nagyon kevés mellékhatása van, katéterre csak éjszaka van szükség.


close