Fájdalommentes szexuális zavarok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
58 éves vagyok és fájdalommentes szexuális zavarokkal jelentkező tüneteim vannak. Voltam urológusnál aki semmi különöset nem talált megvizsgált és vérvétel is volt. Évtizedekkel ezelőtt krónikus prosztata gyulladásom volt, amit többféle antibiotikum kúrával kezeltek. Tüneteim a korai magömléssel kezdődtek aztán most már a nehézkes azaz késői magömléshez vezetett. Van amikor el is marad a magömlés az aktus során. Merevedési zavar jelentkezik néha, sőt az is előfordul, hogy aktus közben elernyed. Viszont az erekció is elég gyenge, csak néha van úgy, hogy hosszabb ideig is kitart. Néha, de nagyon ritkán azaz évente tán két háromszor előfordult, hogy végbéltáji felfelé sugárzó fájdalommal ébredtem ami székelés után megszűnt, vagy már olyat is tettem, hogy No-spa segített. Ha az urológus szerint nincs semmi szervi bajom akkor mi lenne az a gyógytermék ami javíthatna ezen az állapoton?
2012. 02. 07. | 09:42

Kedves Kérdező!
58 évesen nem biztos hogy prosztata gyulladás bújik meg a háttérben (vizelet tenyésztés prosztatamasszázst követően). A pénisz merevedési képessége a legjobb-pontosabb „érstátusz mutató”! Amennyiben nincs cukorbetegsége, májproblémája, illetve a koleszterin-zsirsavszintek is rendben vannak (reggeli standart ellenőrzés), érdemes lenne egy doppler UH vizsgálatot végezni a biztonság kedvéért. Fenti kórképek esetén belgyógyász szakorvos tud segíteni.
Enyhe fokú merevedési zavarok esetén akár csak a rendszeres mozgás (napi 30-40 perc intenzívebb futás vagy valami hasonló) is sokat tud lendíteni a problémán. Ennél „kényelmesebb” megoldás az afrodiziákumok „fogyasztása” (termékneveket itt nem említenék), melyek csak enyhe esetekben hozhatnak javulást. Ha esetleg a tesztoszteron szintje kezd alacsonyabbá válni (más panaszok is jelentkeznek!), azon is lehet segíteni, de ezt is le kellene csekkolni!

Orvosszakértő 2012. 02. 11. | 10:13
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close