Vizelettartási probléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A panaszaim ,illetve az észrevételeim a következők:
gyakoribb vizelés ill utána tartási gondok pár csepp,
az intezítás gyengébb, és szexszuális együttlétnél az ondó mennyisége kevesebb, és nem olyan intenzíven jelenik meg .

2011. 04. 24. | 19:17

Kedves Kérdező!
Nos, panaszait tekintve valószínű, hogy az idősebb korosztály tagja.
Panaszai mögött nagyon sok probléma lehetséges, de amennyiben a vizelési panaszai a következők: vizeletindítási nehezítettség (hasprés a vizeletindításkor), vékony sugarú vizelet, vizelet utáni utócsepegés, gyakori vizelési inger (többszöri éjszakai kijárás a mosdóra) ezek döntően a prosztata megnagyobbodás jellemző tünetei.
(Ez a folyamat olyan 50 éves korában indul el az férfiembernél, és kb. 60 éves korára kezd el határozottabban jelentkezni. Ha gyorsan, markánsan alakulnak ki ezek a tünetek, akkor inkább prosztatagyulladásra gondol az ember.)
Ugyan így az ondó mennyisége is csökken a kor előrehaladtával, mondhatni ez a természet rendje. Mint nőknél a menopauza.
De ezt most csak a rutin mondatja velem. Mindenképpen meg kellene vizsgálni, nem fertőzött-e a vizelete, nincs-e vizelés után maradék vizelet a hólyagjában (ez megint csak fertőző góc lehet!), illetve ha nem tudja rendben kiüríteni a hólyagját, az előbb utóbb a veséit is tönkre teheti, vizelete elakad, és mehet be egy sürgősségi osztályra katéterezésre, ami megint nem egy kellemes dolog. Ellenőrizni kell nincs-e prosztatarákja, sajnos ez is hasonló gondokat okozhat.
Minden ilyen jellegű gondot maradéktalanul lehet kezelni, de ehhez az szükséges, hogy egy urológus felmérje a helyzetet, a szükséges vizsgálatokat elvégezze.

Orvosszakértő 2011. 04. 27. | 09:50
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close