Végbél

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Cím.
31 éves férfi vagyok és olyan problémám merült fel, hogy a végbélben érzek tompa nyomást, ez naponta többször is előfordul. Ez a rossz komfort érzet azonban néha (hetente egyszer) egy pillanatra éles nyílaló fájdalom kísér. Ez a tompa fájdalom azonban folyamatosan vándorol is, ha nem a végbélben érzem, akkor hol a medence tájékon, hol pedig az alhasban, néha vesetájékon is. Továbbá hirtelen vizelési inger szokott elkapni, de a vizelés közben nem érzek fájdalmat, és vizelet ürítés is rendben van. Mikor jön ez az éles nyilaló fájdalom, az olyan mintha a végbelembe szúrnának valamit, ami az alhasamban összpontosul, de ez egy pillanat alatt lejátszódik. Aranyerem nincs.
Körülbelül három hónapja volt hasonló tünetem, de akkor ez a medencetáji és alhasi tompa nyomás, a herékre hatott ki, és a fájdalom össze-vissza vándorolt. Akkor az urológus nézett prosztata vizsgálatot, de nem talált elváltozást. Felfázás gyanújával , két hetes antibiotikum kúrát írt elő, ami teljesen rendbe hozott.
Az lenne a kérdésem hogy ez megint felfázás, és hogy most miért érzek a végbélben is tompa fájdalmat? Esetleg lehet hogy valamiféle bél daganat?

2012. 04. 26. | 15:21

Kedves Kérdező!
A húgyúti fertőzés valóban tud hasonló jellegű panaszt okoz. Az újabb urológiai szakvizsgálat, mikrobiológiai tenyésztés indokolt. A vastagbél daganatos betegségeire nem utal a tünet.

Orvosszakértő 2012. 04. 28. | 09:47
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close