Prosztatagyulladás kezelése 1 hét alatt

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!

35 éves férfi vagyok, prosztatagyulladással kezelnek. Bő egy hónapja jelentkeztek felfázásos tünetek. 4 napon át penicillint szedtem rá, nem történt semmi. A háziorvos Metronidazolt írt fel. Nem segített. Kitalálták, hogy klamidiám van, gombaölőt szedtem, sajnos a nevét elfelejtettem 3 héten át heti egyet. Nem javultak a tünetek. Még mindig nem készített senki labor vizsgálatot. Szakorvoshoz fordultam. Ő állapította meg a prosztatagyulladást és írt fel Ciprofloxacint és Tamsulosint. 5 napig szedtem az antibiotikumot, de a baktérium tenyésztést követően áttértünk a Cefuroximra. Azt mondták ez egy hét alatt rendbe tesz. Lehetséges ez? Mindenhol több hetes-hónapos kúráról olvastam.
2011. 12. 01. | 09:55

Kedves Kérdező!
Kicsit kaotikus a kezelése, de ha számításba vesszük, hogy “kombinált” antibiotikus kezelésben részesült (tekintettel sok különböző AB-t szedett), van rá esély, hogy két hét folyamatos(!) AB szedés mellett rendbe jöhet, bár ismétlem, kicsit össze-vissza történt az eleje a történéseknek.
Sajnos viszont ezzel a kezelési sorral, másra is van esély, ha teljesen őszintén akarok válaszolni. A lényeg, ha lejár az AB kúra, feltétlenül menjen el egy hétre rá (miután kiürült a sok gyógyszer önből), masszázs utáni vizelet és/vagy ondó mintát leadni tenyésztés céljából!
Jobbulást kívánok!

Orvosszakértő 2011. 12. 03. | 10:37
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close