Sűrű és nehézkes vizelési inger

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!
37 éves egészséges, sportos életet élő férfi vagyok.
Ez év januárjában sűrű és nehézkes vizelési inger miatt a háziorvosom tanácsára felkerestem egy urológust magánrendelésen. Ultrahanggal és tapintással prosztatagyulladást állapított meg. Heti két alkalommal injekció és prosztatamasszázs terápiát alkalmazott, (+ 1 antibiotikum kúra) kb 10-12 héten át. Az injekcióról kérdeztem, de pontos választ nem kaptam, csak annyit, hogy egy Magyarországon nem kapható speciális gyulladáscsökkentő. A tüneteim néha enyhülni látszottak majd visszatértek. A kezeléseket áprilisban abbahagytam, mert már nem tudtam fizetni. A sűrű és nehézkes vizelési inger nem múlt el. Lelkileg annyira megterhelt, hogy ezidáig nem kerestem fel senkit. Mielőtt újra nekivágnék szeretném kikérni a tanácsukat.
2012. 06. 04. | 16:43

Kedves Kérdező!
Amennyiben tényleg prosztata gyulladás okozza panaszait, sajnos ennek kezelése elég komplex, úgy gyógyszeres, mint egyéb gyakorlatok elvégzését is igényli, habituális változtatásokkal, s más teendőkkel jár. Ezzel együtt a gyógyulás nem mindig sikeres, ezt is be kell vallani. Ennek átbeszélése meghaladja ezen oldal kereteit.
Érdemes felkeressen egy másik urológus kollégát, több szem többet lát jeligével, több -más jellegű tapasztalatokkal.
Javaslom, kérdezze ki mit tanácsol, mit vár egy esetleges kezeléstől rövid és hosszú távon, milyen konkrét elvárásokat lehet megfogalmazni, és persze, mi mennyibe kerül, lépésről-lépésre. Ha ezen kérdéseit tisztázzák, szerintem eleve nagyobb önbizalommal fordulna kollégánk felé.

Orvosszakértő 2012. 06. 06. | 10:47
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close