Vizeletürítési nehézség, prosztata

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Én egy 70 éves, 1980 óta Bectereves embernek már nem nagyon nevezhető személy vagyok, aki már
nagyon sokat szenved a Prosztatájával. A sűrű vizelés és csak az eleje csorog utána már nyomni kell,
de ha nyomom akkor a gyomromat is összenyomom és kezdődik a fulladás, jön a légszomj. Egyáltalán nem kapok levegőt, hozzákel tennem, hogy kissé elvagyok hízva mivel nem tudok mozogni ahogy kellene (súlyosan fogyatékos mozgás sérült vagyok).
Ezeket a panaszaimat sajnos nagyon sok Urológustól megkérdeztem és simán el siklott a válasszal, körzeti orvoshoz azért nem tudok fordulni mert aki volt az meghalt és aki helyettesíti az pedig már valami négy faluban is helyettesit.
Most is egy Debreceni urológustól szerettem volna tanácsot kérni és azt írta vissza, hogy menjek el egy beszélgetésre, nem vizsgálatra.

Nagyon szépen kérem Önöket, hogy valamilyen úton-módon szíveskedjenek rajtam segíteni, hogy ne keljen ennyit szenvednem.


2012. 05. 24. | 05:58

Kedves Kérdező!
Amennyiben a vizelési panaszai miatt írt, akkor sajnos ténylegesen el kell menjen egy urológushoz, aki kizár/megerősít pár dolgot. Valószínűleg az ilyenkorra már gyakori prosztata megnagyobbodás és következményes nehéz vizeléstől szenved, de ezt igazolni kell! Amennyiben nem tud mozogni, és ez semmiképpen nem szabályos eljárás, nem ajánlott cselekedet, sőt! Irattasson fel a háziorvosával egy alfa-blokkolót, amennyiben nincs semmi ellenjavallata (háziorvosa tudni fogja)!
Ismétlem, nagyon-nagyon ajánlott urológus orvoshoz fordulnia!

Orvosszakértő 2012. 05. 30. | 10:32
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close