Erős hőhatás érte a herémet

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

Egy valószínűleg szokatlan esettel fordulok Önhöz. A napokban egy kellemetlen balesetet szenvedtem és ennek következményeként erős hőhatás érte az egyik herémet.
A hőhatás ugyan valószínűleg magas hőfokú volt, de nem tartott pár másodpercnél tovább, így bőrpír is csak kis ideig látszódott a sérült felületen. Ennek ellenére here-mellékhere irányából kellemetlen fájdalom érződik.

Azóta felkerestem urológus szakorvost, de nem talált semmi elváltozást az adott területen, például bevérzést. És mivel bőrpír se látszódott, és egyéb kérdéseim is voltak, akár bagatell esetnek is tűnhetett az egyéb betegségeim mellett. Azóta 2 nap telt el, de az időközönkénti szúró fájdalom nem mérséklődött vagy szűnt meg.
Ennek kapcsán érdeklődnék Öntől, hogy:
- esetleg nem-e mentem túl hamar a problémámmal szakorvoshoz, és az akkor még nem észrevehető elváltozások nem voltak feltűnőek amik ma már azok lennének?
- az aggodalmam indokolatlan mert magától regenerálódni fog a here-mellékhere érintett területe, és így felesleges további vizsgálatoknak alávetnem magam?
- jelenleg nem észrevehető, hosszabb távon jelentkező súlyos károsodást szenvedhettem-e Ön szerint?
2012. 04. 11. | 16:50

Kedves Kérdező!
Rövid ideig tartó (egy-két mp) hőhatás nem tud komoly sérülést okozni. Ha csak hőhatás érte a herezacskóját nem kell aggódjon. Amennyiben ütéssel is járt a dolog, akkor annak jeleit valószínűleg kiszúrta volna a kollégám. Hosszútávú egs. károsodást ekkora behatás (ismétlem, egy negatív látleletet követően!) nem tud okozni.

Orvosszakértő 2012. 04. 16. | 17:09
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close