Krónikus prosztata-gyulladás hossza

Orvos válaszol rovat
Prosztata gyulladással kezelnek 1,5 hónapja, ezen idő alatt megszakításokkal 4 hétig szedtem antibiotikumot – Cifran, Cifloxin supplin – és 5 alkalommal voltam urológusnál masszázs céljából.

Hol javul, hol romlik, ami prosztata- és alhasi fájdalomban nyilvánul meg. Enyhébb vizelési gondjaim már az első hét után megszűntek.

Volt hét, hogy teljesen gyógyultnak éreztem, viszont a kontroll rdv vizsgálat után )erőteljes masszázs) újból kezdődött a fájdalom. Egyébként a prosztatám mérete csak minimálisan nőtt, vizsgálat során nagyon fájdalmas.

Kérdésem: meddig húzódhat egy ilyen jellegű betegség és mitől van hogy hol jobb, hol rosszabb?
Valamint létezik-e valamilyen kiegészítő terápia, vagy egyéb tudnivaló a betegség kezelése során, amit javasolt betartani?
2011. 04. 17. | 13:38

A krónikus prosztata-gyulladás nagyon makacs és hosszan kezelendő betegség. Legyen egy prosztata váladék tenyésztés és lehetőség szerint célzott antibiotikus kezelés. Figyeljen oda életmódjára, alkohol- és dohányzási tilalom, valamint alkalmazzon probiotikus kúrát. Folytatni kell a kezelést amíg nem lesz negatív minden vizsgálati eredmény.

Orvosszakértő 2011. 04. 21. | 23:13
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close