Prosztataprobléma 38 évesen

Orvos válaszol rovat
A problémám úgy kezdődött, hogy 2-3 hónappal ezelőtt "önkielegítés" után, mikor WC-re mentem, csípő fájdalmat éreztem a húgycső kezdeténél (a prosztata környékén). Az "önkielegítés" szót direkt használom, mert sajnos nem volt szexualis kapcsolatom már jó ideje (tavaly óta...). Először azt gondoltam, hogy csak fel vagyok fázva, majd elmúlik. Nem jelentkezett minden önkielegítés után, de hétről hétre egyre gyakrabban. Általában magömlés utáni közvetlen pisiléskor jelentkezett eleinte. Az alhas kicsit furcsa érzésű, mintha kicsit görcsben lenne és mintha hideg lenne

Most már ott tartok, hogy a vizeletinger szinte állandó és fájdalmas is picit, amikor pisilek, és utána is folyamatosan, de csak picit. Nem veszem észre hogy nem tudnám kipisilni magam rendesen, szóval nem marad vissza semmi szerintem, nem csöpög utána, de kicsit erőtlenebb, mint volt előtte, és pisilés után már érzem, mintha kellene megint. Nem volt véres a vizeletem, sem a spermám, és nincs, azaz nem volt merevedési problémám, de majd erre visszatérek a levél végén.

Először az orvoshoz mentem, aki vizeletmintat küldött a kórházba, mert fertőzésre gondolt, de negatív lett. Nem tudom, igazándiból mit nézetett meg, de jópár dolgot. Tegnap voltam kivizsgáláson, vért es vizeletet vettek. Azt mondta a szakorvos, hogy nem a prosztatarákra gyanakszik, mert túl "fiatal" vagyok meg ahhoz (38 éves vagyok) és a tünetek sem igazán passzolnak.

Olyan vagyok, aki bemeséli magának, hogy nagy baja van és igazán hisz is benne mindaddig, amig ki nem derül, hogy nem nagy a baj. Ezért annyira félek a prosztataráktól, hogy azt le sem tudom írni, nem mintha ez valamiben is változtatna a tényeken, bármik is azok. Eddig nem voltak merevedési problémáim, mint már azt leírtam, de tegnap olvastam róla, hogy a prosztatarák ezzel jár, úgyhogy ma már van.
2012. 10. 24. | 12:55

1.: prosztatata rákja 99%, hogy nincs ( a kötelező egy százalék meg ugye mindenkinek jár…)
2.: “sofőr” betegség, azaz prosztata gyulladás, prosztata fájdalom szindróma gyanúja merül fel bennem.
Ennek kezelése elég komplex és nem egyszerű. Ezért talán azt javasolnám, keressen fel környezetében egy urológust (a vizelet vizsgálat/tenyésztés nem minden esetben hoz pozitív leletet, még komolyabb/súlyosabb prosztata betegségek esetében sem!) akivel megbeszélheti, hogy ezzel a kórképpel kezeljék (pl. két hét kezelés alatt ha jól reagál, akkor valószínűleg eltaláltam a problémát innen a messzi otthoni környezetből).
Vizsgálati leletek, vizsgálat nélkül egyéb “okosságot” sajnos nem áll módomban tanácsolni.
Jobbulást!

Orvosszakértő 2012. 10. 26. | 09:21
close