Prosztatagyulladás és szex

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
35 éves vagyok, több mint 1 éve kínlódok prosztatagyulladással, panaszom, hogy ejakulációkor és vizeléskor a pénisz utolsó 1-1,5 cm-ében olyan érzés van mintha kockák jönnének ki, ég, fájdalmas, ezáltal a szexuális vágy is csökkent az utóbbi időben.
Többször kaptam antibiotikumot és járok 2 hetente prosztatamasszázsra, de hol jobb hol rosszabb.
Volt már 3féle vizelettenyésztésem, ahol a spermát is vizsgálták, de semmi baktériumot nem találtak a vizeletben sem.
A feleségemnek nem fog ez gyulladást okozni? (mivel nem védekezünk).
Szeretnénk babát, most már 2 hónapja nem szedek semmi gyógyszert, és lehet terhes a feleségem, a problémám befolyásolja a leendő baba egészségét, azaz a hímivarsejtek minőségét megtermékenyítéskor? Vagy a továbbiakban védekeznünk kell amíg meg nem gyógyulok, ha mégsem jött most össze a baba? Sajnos sofőr vagyok, így sokat ülök, ami tudom nem jó, de ez a munkám.
Már nagyon elegem van. Mit javasolnak, mitől tudnék meggyógyulni? Mikor lehet a babatervezéssel foglalkozni ha most nem jött össze?
2012. 01. 26. | 09:01

Kedves Kérdező!
A krónikus kismedencei fájdalomnak csak az egyik oka -igaz a leggyakoribb- a krónikus prosztatagyulladás. Több más kórkép is okozhat hasonló tüneteket. A sokat ülő -ilyen olyan sofőrök, biciklisek másik gyakori problémája (gerincvelő és perifériás)idegrendszer eredetű, illetve az itteni kis-izmok görcsös fájdalma, én ez ügyben is tennék lépéseket (vizsgáltok, ha erős a gyanú erre esetleg kezelési lépések).
Jobbulást kívánok!

Orvosszakértő 2012. 01. 28. | 10:29
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close