Mitől lehet fájdalmas a székelés?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt doktor úr
Egy „nagy” wc-zés alkalmakor a szokásosnál erősebben nyomtam egy pillanatra, és egy hatalmas éles / pattanó ⁄ szakadó érzést éreztem a prosztatám környékén. Komoly sport múlttal rendelkezem, egy nagyon erős fájdalomról beszélek. Azóta rosszul vagyok.
A panaszaim: az egyik legfeltűnőbb, hogy nem tudom olyan határozottan mozgatni, ki-be húzni a pisilésnél használt izmot, amit az előtt sokkal pontosabban tudtam nyitni-zárni. Erekciókor a péniszem végénél, a makk alatti részen nem nő meg a húgycső, tehát nem duzzad ki, lapos marad úgy 3cm-en, ejakuláláskor a sperma nem lövell ki mint azelőtt, jóval gyengébben. Úgy érzem nem rándulnak össze rendesen az ehhez szükséges izmok az egyik irányból. Valamint erős fejfájás követi azt. Füzike teát (orvosi tanácsra) és propoliszt próbáltam melyek enyhítik a fejfájdalmam, illetve az Aleve segített, amíg hatott. Komoly libidó csökkenést is tapasztalok (melyen a füzike segít kicsit). Alkalmanként egy ponton mai napig érzek fájdalmat a prosztatám környékén - leginkább ejakulálás után - majd ezt követően székletem vége fekete lesz (mely nem vér, a teszt szerint). Saját magam által elvégzett prosztata masszázs után javulást érzek, lazulást, és a közérzetem is jobb lesz.
Elképzelhető, hogy valami ideg vagy izom vagy ér sérülése okozhatja ezt? (mely kihat a prosztatára, valamilyen gyulladást előidézve). Voltam urológusnál, andrológusnál és végbéltükrözésem is volt, de semmit nem leltek. Nem tudom kihez fordulhatnék. 30 sem vagyok, de igen megkeseríti ez az életem.

Köszönettel!
2010. 11. 29. | 19:43

Kedves Kérdező!
A szervi problémát kizáró vizsgálatok miatt a szükséges szakorvosokat felkereste. Székeléskor az izom feszítése nem tud tartós károsodást okozni. Javaslom, hogy keressen fel a gátizomzattal foglalkozó gyógytornászt. Az urológus a legilletékesebb szakember, menjen vissza ellenőrzésre. Sajátítson el relaxációs technikát.

Orvosszakértő 2010. 12. 06. | 12:58
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close