Vizelés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

A kérdésem a következő lenne, elég régóta küszködök a következő problémával, 18 éves korom óta megvan ez a tünet (most vagyok 30) a tünetek lényegében ugyanazok azóta is, rosszabb nem lett. A húgycsövem vége majdnem mindig be van gyulladva, és fáj a vizelés, ez hol jobb, hol rosszabb valamikor pl. napokig nem érzek fájdalmat, utána pedig napokig rosszabb a helyzet. A vizeléssel kapcsolatban néha nehezen indul a vizelés, de ez pl. nem jellemző, úgy mondom az esetek 20-30%-ban fordul elő, viszont elég sűrűn kell vizelnem.
Természetesen voltam már urológusnál, de a vizeletemben nem találtak semmit, bár nem tudom mennyire volt körültekintő és részletes a vizsgálat.
3 féle antibiotikumot is felírt anno, de egyiktől sem lett jobb a helyzet.
Viszont ami fontos lehet, egyszer a körzeti orvos írt fel egy széles spektrumú antibiotikumot, amit köhögésre (talán influenzával kapcsolatban) írt fel, utána az égető vizelés teljesen abbamaradt.
Viszont ahogy látszik, sajnos nem véglegesen.
Tudna nekem ezzel kapcsolatban segíteni, milyen vizsgálatokat ajánl, amit érdemes lenne elvégezni, hogy kiderüljön, hogy ez prosztata probléma, vagy valami más esetleg?
2012. 03. 22. | 13:42

Kedves Kérdező!
Prosztataproblémák esetén kifejezettebb tünetek jelentkeznének, mint az égető, fájdalmas tíz percenkénti vizelés, esetleg lázzal. Javaslom, hogy keressen fel egy STD szakrendelést, ami a bőrgyógyászat szexuális úton terjedő betegségek szakrendelése. Ott minden eszközük, lehetőségük megvan a húgycsőből mintát venni, egy esetleges makacs kórokozó kiderítésére és kezelésére.

Orvosszakértő 2012. 03. 28. | 16:43
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close