Krónikus prostatitis?

Orvos válaszol rovat
A múlt héten voltam urológián, és krónikus prostatitist diagnosztizáltak nála. A Vérképem jó lett, kivéve a bilirubin szinteket amik egy picit magasabbak lettek. (12 / 47). A vizeletemben nem találtak semmit, a vizelettenyésztés sem hozott eredményt. Az már biztos, hogy nem baktérium okozza. A háziorvosom a biztonság kedvéért elküldött hasi ultrahangra amire csak október 4-én tudok leghamarabb menni.

Heti kétszer focizom és érzem, hogy nagyon megterhel. Mozgás közben és utána is nagyon fáj az alhasam és a lágyékrészem. A herémbe is besugárzó fájdalmat érzek. A férfiasságom sem a régi. Igazából ez a dolog 2-3 éve húzódik, de mindig halogattam az orvost. Reggelente nagyon rosszul kelek, fáj a hasam és bármennyit alszom nagyon fáradt vagyok napközben. Tudna nekem segíteni abban mit tegyek?

Azt olvastam, hogy a futás helyett inkább a sétát kellene választanom. Nagyon szeretek focizni, de ha ezen múlik az, hogy jobban legyek lemondok róla. Lehet esetleg valami gyógyszert szedni rá? Ülőfürdő esetleg? Nem kávézom, nem fogyasztok alkoholt és nem dohányzom, azzal nem lesz baj. Sajnos ülőmunkát végzek napi 8 órában és ráadásul klimatizált helységben, ami ellen nem tudok mit tenni, mert a kollégáim többségben vannak és sajnos nem tudok rájuk hatni, hogy nekem mennyire nem használ a hideg. Ha felöltözök, esetleg egy derékmelegítőt felveszek munka közben az segít? Illetve még egy kérdés. Ételek közül mik azok amiket feltétlenül kerülni kell?
2011. 09. 27. | 22:23

Az Ön által leírt panaszok, az impulzusszerű megerőltetések (foci) után szokott jelentkezni, az egyébként ülő foglalkozásúaknál. Javaslom, hogy a focik közötti napokra is iktasson be egy órányi laza levezető mozgást, mit pl. a futás, vagy a jóga, ami különösen jó nyújtó, lazító gyakorlatokból áll.

Orvosszakértő 2011. 10. 03. | 11:56
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close