Gyulladás okozta merevedési zavar

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Már egy éve járok urológushoz és szedek antibiotikumot prosztata gyulladásra a nemi vágyam és a merevedésem csökkent. Az orvosom szerint javulok, nekem a vizeléssel sose volt gondom csak gáttáji, heretáji fájdalom és a merevedésprobléma volt a panasz. A vizsgálatkor érzékeny volt a prosztatám, de most már egyáltalán nem az, de a merevedésprobléma és a gáttáji heretáji fájdalom még van. Még csak 37 éves vagyok. Lehet-e még a merevedésem a régi? Ki lehet e ebből gyógyulni? Illetve biztos, hogy a problémáim?
Szedtem a neten kapható potencianövelőt (sxp), azzal megy a dolog, de nélküle egyre nehezebben.
2011. 11. 23. | 21:30

Kedves Kérdező!
„Biztos-e a problémám” értekezésére:
Potencia zavarokat több betegség is okozhat az Ön korában. Ilyen például a krónikus prosztata gyulladás, egy fel nem derített, előrehaladottabb (familiáris) cukorbetegség illetve egyéb metabolikus betegségek (pl. magas zsír és koleszterinszint ezzel járó mozgáshiány és túlsúly), de akár hormonális, -szív eredetű, -gerincvelő betegségek, stb. Mindezzel azt akarnám mondani, hogy a kérdésére innen nem olyan egyszerű válaszolni, nem ismervén a kórtörténetét, vizsgálatait, kezelését. Egy elhúzódó betegség pszichésen is megterheli az embert mely többek között a nemi vágy csökkenésében nyilvánul meg -sok más egyéb mellett. Az Ön által említett fájdalomról is hasonló szózatot mondhatnék el.
Innen azt tudnám tanácsolni, üljön le egyszer kezelőorvosával, és beszéljék át kérdéseit nyíltan, kérdezzen bátran, mert Ő ismeri a teljes kórtörténetét (mi, hol miért, mire- hogyan reagált, stb). Ha elbizonytalanodott, akár bátran kérdezzen meg más orvost is úgy, hogy addigi leleteit magával viszi, és a -pl. nálam is- felmerült kérdésekre válaszol. Ezt követően lehet csak átfogóbb képet kapni az Ön helyzetéről.

Orvosszakértő 2011. 11. 25. | 21:25
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close